Nachtkastje met lade: “Lief en Stoer”

Over dit project

Zwevend nachtkastje  met lade van beukenhout. Het kastje heet Lief en Stoer. Lief omdat het klein is. Stoer omdat het stevig aan de muur hangt. Maar ook omdat degenen die het kastje op maat lieten maken de woorden ‘lief’  en ‘stoer’ graag gebruiken. Het kastje is speciaal gemaakt voor bij een Hästens bed.  De bedden met de kenmerkende blauwe ruiten hebben standaard ronde pootjes van beukenhout.  Dat geeft Hästens bedden iets lichts. Het beukenhout en die lichtheid zie je terug in het nachtkastje. Omdat er naast het bed weinig ruimte was, is de breedte  beperkt tot 350 mm. Op die manier was genoeg ruimte voor het nachtkastje om vrij te zweven.

Dit zwevende nachtkastje van beukenhout lijkt erg op het nachtkastje ‘Hans en Grietje’ dat is gemaakt van eikenhout. Ook hier loopt de houtnerf over het hele kastje door. Al valt dat bij beukenhout minder op in vergelijking met eikenhout.  De lades zijn voorzien van geleiding met kogellagers zodat de laden volledig zijn uit te trekken. Door kort op de gesloten laden te drukken openen deze zich. Daarna trek je deze verder met de hand uit.

Heb je interesse in een zwevend nachtkastje van beukenhout neem dan contact op met MO&U. Maar bekijk eerst als je wilt andere meubels die we maakten.

Naam

"Lief en Stoer"

Ontwerp

MO&U

Materiaal

Gestoomd beuken, vol hout, gefineerde ladebodem

Afwerking

Osmo Top oil (natural)

Afemetingen

350 x 220 x116 mm (b x d x h)

Categorie
Kasten, Meubels
Tags
beuken, met lade, nachtkastje, zwevend