Ovale eettafel van esdoorn: “Scarabee”

Achterkant ovalen eettafel Voet van de eettafel Ovalen eettafel van esdoorn Esdoorn blad
Naam

Scarabee

Ontwerp

MO&U

Mateiaal

Esdoorn

Afwerking

Matte lak "Skylt"

Afmetingen

1800x1000x750 mm (l x b x h)

Categorie
Meubels, Tafels
Tags
eettafel, esdoorn, op voet, ovaal
Over dit project

Scarabee is een unieke ovale eettafel gemaakt van esdoorn. De ovale vorm komt op meerdere manieren in de tafel terug. Niet alleen in het tafelblad,ook in de voet is de ovale vorm te herkennen. De ovale achterkant van de voet en de ovale uitsparing aan de voorkant zijn is identiek aan een deel van het ovale blad. Hannah voor wie de tafel is gemaakt vroeg om een tafel voor twee personen.  Dat gaf de mogelijkheid om zo’n bijzondere voet te ontwerpen en te maken.

De voet is inwendig met zogenaamde draadeinden versterkt. Het blad bevat twee met staal versterkte aluminium regels die kromtrekken van het blad voorkomen. De voet van de tafel raakt de vloer op vier plaatsen: bij de uiteinden van de ronde dwarsbalk en de uiteinden van de voet.  De tafel is afgewerkt met Skylt. Dat is een matte lak die het hout vrijwel onzichtbaar beschermt.

Of je nu op zoek bent naar een ovale eettafel, een ronde,  vierkante, of rechthoekige tafel,  MO&U is je graag van dienst. Wij zijn gespecialiseerd in unieke meubelen. Van vrijwel alle meubelen in ons portfolio is maar een exemplaar gemaakt. Neem vrijblijvend contact op om je wensen en verlangens op het gebied van meubels te bespreken.