Bijzettafeltje met gespoten blad: “Piet”

Over dit project

De naam  “Piet” van dit bijzettafeltje met gespoten blad verwijst naar de schilder Mondriaan. De Portugees Hugo Passos ontwierp het tafeltje. Hij liet zich inspireren door Piet Mondriaans primaire kleuren. De primaire kleuren komen terug in de verschillende kleuren van het tafelblad. Omdat dit beter paste in het interieur van de klant is gekozen voor een niet primaire kleur lichtgeel.

De drie pootjes van het bijzettafeltje lijken onregelmatig geplaatst. De plaatsing volgt echter de regel van de gulden snede. De pootjes, gemaakt van wengé, lopen prachtig door in het blad. Ook vallen de houtverbindingen van de pootjes op. Een pootje is vastgezet met een pen gat verbinding.  Een ander pootje is verbonden door een slis verbinding. En het derde pootje is vastgemaakt met een verbinding onder verstek met losse veer.

Het bijzettafeltje ‘Aukje’ past goed bij het bijzettafeltje ‘Piet’. Op de rechter foto zie je hoe het ene tafeltje mooi onder het andere tafeltje schuift. Het grotere tafeltje is overigens gemaakt van mahonie.

De door MO&U gemaakte bijzettafeltjes onderscheiden zich door detaillering en materiaalgebruik. Ben je op naar een mooi bijzettafeltje? Wij ontwerpen tafeltjes passend in jouw interieur.  We maken ze van alle soorten hout. We maken ze rond, vierkant,  rechthoekig of in welke vorm dan ook. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je een tafeltje laat ontwerpen en maken ben verzekerd van onze volle aandacht en kwaliteit.

 

 

Naam

"Piet"

Ontwerp

Hugo Passos

Materiaal

Wengé, lak

Afmetingen

375x350x450mm (bxdxh)

Categorie
Meubels, Tafels
Tags
Bijzettafel, houten pootjes, vierkant, wengé