Zwevend nachtkastje van eikenhout

Zwevend eikenhouten nachtkastje lade open Eikenhouten front Detail Nachtkastje

Naam

"Hans & Grietje"

Ontwep

MO&U

Materiaal

Eiken (vol hout), ladebodem: triplex met eiken fineer

Afwerking

Olie & Hard wax

Afmetingen

350 x 500 x 120 en 300 x 500 x 120 (d x b x h)

Categorie
Kasten, Meubels
Tags
eikenhout, nachtkastje, vol hout, zwevend
Over dit project

Dit eikenhouten nachtkastje met lade hangt zwevend aan de muur. Het nachtkastje is gemaakt van vol hout.  Opvallend is dat de nerf van het hout niet alleen doorloopt over de zijkanten en de bovenkant van de kastjes, maar ook over beide kastjes samen. Hierdoor ontstaat een harmonieus geheel. De kastjes zijn gemaakt van zogenaamd kwartiers eikenhout. Kenmerkend voor alle kwartiers hout is dat de nerven naast elkaar lopen. Kwartiers eiken is gewild vanwege zijn spiegels. Dat zijn de kleine spiegelende oppervlakken die je hier mooi op de ladefronten ziet.

De lichte biezen, die door het hout lopen, vallen op.  Dat is zogenaamd spint hout. Het hout van de buitenkant van de boom. De laden van de kastjes die soepel over metalen geleiderails lopen zijn ‘push to open’ Ze openen zich door er licht op te drukken.

De naam van de kastjes, ‘Hans en Grietje’, verwijst enigszins cryptisch naar de namen van de opdrachtgevers. De kastjes hangen zwevend naast hun bed (M-line Multimotion Dawn). Omdat aan de rechterzijde van het bed de muur breder is vanwege een schoorsteen, is het rechter kastje minder diep gemaakt. Dit zwevend eikenhouten nachtkastje is in allerlei andere uitvoeringen denkbaar. Bekijk bijvoorbeeld het nachtkastje  ‘Vleugels’  uitgevoerd in Amerikaans notenhout.