Ladekast “Noord Atlantisch Licht”

Over dit project

Het licht aan de kust van East Hampton inspireerde Willem de Kooning tot het schilderen van ‘North Atlantic Light’. Beeld,  kleuren en atmosfeer van dit schilderij inspireerden Robin Raaf tot het componeren van een sonate voor viool en piano. Violiste Tosca Opdam debuteerde met deze speciaal voor haar gecomponeerde sonate in 2018 inCarnegie Hall. En in 2019 voerde zij de orkestrale versie van North Atlantic Light uit in het Concertgebouw met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Marc Albrecht. Ongetwijfeld zal zij het werk in de toekomt opnieuw ten gehore brengen. Tot die tijd bergt zij de bladmuziek op in een van de vijfentwintig laden deze ladekast voor bladmuziek.

De fronten van de laden zijn van massief eiken dat mooi harmonieert met het zachte wit van de kast. De laden gemaakt van berken triplex zijn ‘push to open’. Zij openen  als zij worden ingedrukt om North Atlantic Light er weer uit te pakken en weer te spelen.

MO&U ontwerpt en maakt kasten alle soorten en maten. Grote zoals “Piens kast“,  maar ook kleine zoals het muurkastje “Benin“.  Ieder ontwerp is uniek en wordt met vakmanschap uitgevoerd. Denk je als interieurliefhebber aan een nieuwe kast, neem dan gerust vrijblijvend contact op. Misschien kunnen wij je na een eerste contact op weg helpen met een schets van je gedroomde kast.

Naam

'North Atlantic Light'

Ontwerp

MO&U

Materiaal

Eiken, berken multiplex, mdf

Afmetingen

700 x 1708 x 450 mm (h x b x d).

Afwerking

Gespoten lak, hard wax

Categorie
Kasten, Meubels
Tags
bladmuziek, kast met veel laden, ladekast, Music Cabinet