“Hill House Chair”

Over dit project

De door Charles Rany Mackintosh ontworpen stoel die bekend staat als de Hill House Chair, spreekt nog steeds enorm aan. De stoel is niet om op te zitten, maar om naar  te kijken en van te genieten. Al zit de stoel beter dan je zou denken. De twee originele exemplaren staan in het Hill House in Glasgow. Ze staan daar in een slaapkamer in een vrij hoge ruimte tussen twee kasten.

De stoel met de kenmerkende rug in de vorm van een ladder werd ontworpen in 1904. Meer dan honderd jaar later voerde MO&U, om haar vakmanschap te tonen, het ontwerp opnieuw uit! Van vrijwel alle meubels van Mackintosh bestaan tekeningen. Van de ladder back jammer genoeg niet.  Vele metingen aan een replica en metingen door de conservator van het Hill House aan het origineel maakten het mogelijk om een tekening te maken. De tekening vormde de basis voor de hier afgebeelde stoel.

De Hill House Chair wordt in licentie gefabriceerd door de Italiaanse meubelmaker Cassina is niet bij MO&U, maar wel elders te koop, bijvoorbeeld bij Master Meubel. Houd je van mooie meubels en interieurs bekijk dan eens de  unieke meubels die wij maken en laat eens horen wat je er van vindt.

Naam

"Hill House Chair"

Ontwerp

Charles Rennie Mackintosh

Materiaal

Essen (geeboniseerd)

Afwerking

Oost Indische inkt, was

Afmetingen

1410x410x330mm (hxbxd) zithoogte 410mm

Categorie
Meubels, Stoelen
Tags
Glasgow, Hill House Chair, ladder back, Mackintosh, vakmanschap